רגישות לחלב וביצים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

20/08/2002 | 00:04 | מאת: ענת

אני מטפלת בפעוט בן שנתיים וחודשיים שאלרגי לחלב וביצים.ינק עד גיל שנה ,תוספות חלב היו מטרנה צימחית ( כמובן שהוסיפו לו פירות , בשר... בגיל המתאים).עד היום הוא עדיין מקבל לפחות שני בקבוקי דייסה צימחית ביום - הוא מאוד מאוד אוהב את הדייסה. בשנה האחרונה הוא אוכל שניצל טופו ( של זוגלובג - זה היחיד בלי ביצה )פעם ביום. ראיתי באתר שלכם הסתייגויות רבות לגבי סויה וטופו במיוחד אצל ילדים . הפעוט אוכל סויה וטופו בעיקבות אלרגיה לחלב וביצים ולא בעיקבות בחירה. מה כדאי להמליץ להוריו לעשות - להמשיך בתזונה דומה או לנסות לתת לו משהו אחר ? אם משהו אחר אז מה כן נוכח האלרגיות שלו ? תודה

ענת שלום! צריך להבדיל בין שני מושגים שונים - אלרגיה ורגישות. לביצים יש אלרגיה. לחלב יש אלרגיה אבל יש גם רגישות אשר בטיפול מתאים בינקות יכולה לחלוף. השאלה היא האם הילד באמת אלרגי למוצרי חלב או שהייתה לו רגישות שייתכן וחלפה. זהו כבר בירור רפואי שאני מניחה שעשה ואם לא, הרי שראוי לעשות זאת. בירור רגישויות למזון נעשה במרפאה גסטרואנטרולוגית. בד"כ יש שם גם דיאטנית המייעצת לגבי תחליפי החלבון המתאימים וזאת בהתאם למגבלות התזונתיות. אם יש צורך בתוספים (למשל סידן), הם ניתנים תוך חישוב מינונים מתאימים במסגרת המרפאה. לגבי סויה, לאוכלוסיה הבריאה היא אינה מהווה תחליף מתאים לחלב, אבל כאשר יש מגבלות תזונתיות חריפות, היא בהחלט יכולה לשמש כבסיס חלבוני טוב דיו תוך השלמת המרכיבים התזונתיים החסרים. נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית