אחוז שומן אצל ילד

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

19/08/2002 | 23:37 | מאת: הדס

שלום ! אחי בן ה-8 ביקר במרפאת ספורט לצורך קבלת אישור להשתתף בליגת כדורסל. בבדיקות נאמר שהוא בריא אך בבדיקת אחוזי שומן נאמר שהוא רזה מידי. היה לו 1.9 וביקשו שבשנה הבאה בבדיקה הבאה הוא יהיה לפחות 4. (תזונתו לקויה - הוא לא אוכל כמעט אוכל בריא אבל חטיפים כגון במבה , ביסלי , שוקולד ופיצה.. הוא אוכל יפה לכן מפתיע שדווקא שומנים חסרים לו.) כמה ק"ג הוא צריך להעלות כדי להגיע לאחוזי המשקל הרצויים ? איך ניתן לעשות זאת - מה הוא צריך לאכול ? גובהו 1.29 ומשקלו 24 . שאלה נוספת חשובה פחות היא מה אומרים המספרים 4 , 1.9 ? את אחוזי השומן או שהם מייצגים משהו אחר . תודה מראש הדס

הדס שלום! נתחיל בכך שמבחינת גובה ומשקל, אחיך נמצא בגדר הנורמה. אחוזי השומן הנמוכים מפתיעים. הנורמה המקובלת היא מעל 5%. רצוי לעשות בדיקה חוזרת. לגבי העלאה של מסת השומן, זה לא ממש תלוי במה אוכלים אלא בכמה אוכלים וכמה שורפים. אחוז שומן נמוך הוא ביטוי לכך שהגוף מנצל גם את רקמת השומן לאנרגיה ולא מסתפק באנרגיה מהמזון. אצל אחיך זהו אולי סימן שאינו אוכל מספיק (לא משנה איזה אוכל - כל עודף מתורגם בסוף לשומן). זה גם יכול להיות סימן לפעילות מרובה (אולי מרובה מדי?), אשר דורשת אנרגיה. נועה

20/08/2002 | 23:56 | מאת: הדס

נועה שלום ! תודה רבה על תשובתך המהירה. ננסה לבצע בדיקה חוזרת למרות שככל הנראה אין טעות. בדיקת המשקל , הגובה ואחוזי השומן נעשו כולם אצל הרופאה ברצף ולמרות הנתונים המפתיעים היא לא חשבה לבצע לו בדיקה חוזרת. (ובאמת כשמסתכלים עליו רואים שאין שומנים לצבוט.) אחי באמת ילד פעיל מאוד - כל היום רץ ומשחק משחקי כדור שונים . הוא מוציא הרבה אנרגיה במשך היום אך לא בצורה רבה יותר מחבריו. מה את מציעה לעשות עכשיו ? לנסות לשכנע אותו לאכול יותר או שיש משהו אחר לעשות ? תודה הדס

מנהלי פורום תזונה קלינית