אסנס וניל

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

17/09/2010 | 08:32 | מאת: משה

שלום, לאחרונה שמתי לב שאמי משתמשת בחומר שנקרא אסנס וניל כאשר היא מכינה עוגות. על תווית הבקבוק נכתב שהוא 100%, אך עדיין, בשל צבעו נראה היה שיש שם צבע מאכל. שאלתי היא אם כן מהו בדיוק אותו חומר, והאם ידוע על השלכות מזיקות שלו? תודה

19/09/2010 | 09:16 | מאת: דנה ויינר

שלום משה, הכוונה לתמצית וניל. לעיתים זה טבעי לעיתים סינטטי מומס באתנול. אם לא כתוב עליו נוכחות של צבע מאכל ברכיבים, אז אין צבע מאכל. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית