קפה ושומנים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

19/08/2002 | 01:01 | מאת: עדן

נאמר לי שבמהלך פעילות גופנית בהתחלה נשרפות רק פחמימות ורק לאחר עשרים דקות נשרפים גם שומנים. בנוסף לכך נאמר לי ששתית קפה מוציאה את השומנים ולכן פעילות גופנית לאחר שתית קפה שורפת שומנים מהתחלת הפעילות ולא רק לאחר 20 דקות. רציתי לדעת אם זה נכון . אם זה אכן נכון האם יהיה יעיל יותר לשתות תמיד קפה לפני פעילות ספורטיבית ? תודה

עדן שלום! בכל מקרה הגוף שורף קודם כל פחמימות. הקפה משחרר שומנים לדם ולכן בזמן פעילות גופנית יש פוטנציאל יותר גבוה לניצולם לאנרגיה. לא ידוע לי על המלצה גורפת לשתות קפה לפני כל פעילות גופנית ואם כן, רצוי לקבלה ממישהו מוסמך כמו דיאטנית המתמחה בספורט. נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית