שאלה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

18/08/2002 | 13:04 | מאת: נ

רציתי לשאול האם מישהו שכרגע איננו נימצא בעודף מישקל צריך ליספור קלוריות או שרשאים לאכול כמה שממרגישים שצריך לפי השובע כל עוד מקפידים על ארוחות מסודרות והמבוססות ברובן על מזון בריא (דגנים מלאים יוגורטים ירקות וכ"ו) אבל עדיין גם ארוחות של מסעדה ופיצות מדי מפעם - כלומר לא ליהיות קיצוני אבל בעיקרון תזונה בריאה ולא לחטוף סתם בין הארוחות שטויות (אולי ברעב חטיף קטן או גלידה לפי ההרגשה) - האם זה בסדר - למרות שיתכן שהכמויות לשובע הן הרבה יותר גדולות ממה שמוגדר אם יספרו הקלוריות התורמות כמויות אלו או שצריך להקפיד ולספור כדי לא לחרוג ממכסה קלוריות (מספר שאסור לחרוג ממנו) כי אחרת תיהיה השמנה ולא יעזור כלום וצריך פשוט להפסיק בכוח ולא על פי צורך אמיתי של הגוף (לא נפשי) - בקיצור האם הקלוריות הן פשוט עוד דרך לדיאטניות כדי שיהיה נוח ליבנות לאנשים תפריט עבור הרזיה או שצריך ליספור ללא כל קשר להרזיה על מנת לא להשמין ממצב תקין

18/08/2002 | 13:16 | מאת: נ

השאלה הינה כללית, באופן עקרונ לגבי אני עשיתי דיאטה שבה ספרתי קלוריות, ירדתי הרבה ובסוף הייתי צריכה לעלות קצת והגעתי למשקל תקין. אני רוצה להפסיק לספור ולהרגיש חופשי עם אוכל כי כאשר סופרים זה ממש נורא ורציתי לדעת האם אכן הגוף יודע מה וכמה לפי רעב ושובע ומספר הקלוריות לא עקרוני אם זה מה שהגוף דורש והמשקל אנור להשאר תקין (כלומר שוב: ההנחה היא אם זה נכון שמשתמשים בקלוריות כדי ליהיות על הצד הבטוח ב -100 אחוזים שיגרום לירידה וכ"ו בדיאטה אבל באמת הגוף יכול לבקש יותר או הרבה יותר וזה עדיין יהיה בסדר כי אני חושבת שהגוף אמור לדעת כמה הוא צריך והגוף - אני חושבת לא יודרוש יותר מדי כך שיגרם עודף משקל) מצטערת על האורך ועל החזרה לפעמים אבל זה פשוט מעניין אותי לדעת האם יש משהו בזה ואם כן מה, או שאני סתם מדברת שטויות

מנהלי פורום תזונה קלינית