דיאטה של שומרי משקל

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

17/08/2002 | 11:23 | מאת: עינת

אני בחורה בת 27, גובה 168 ומשקלי ההתחלתי היה 92 בפעם הקראשונה בחיי בחלטתי להתחיל דיאטה מבוקרת ולשלם עליה, במחשבה שאולי אם אני ישלם כסף אני יתמיד בדיאטה. בדיאטה זו נשקלים פעם בשבוע, אני עוד מעט מסיימת את השבוע השישי של הדיאטה ויש ירידה בקצב הירידה שלי והנה הנתונים שבוע ראשון ירדתי 2 ק"ג שבוע שני - חצי ק"ג שבוע שלישי - 1.2 ק"ג שבוע רביעי - חצי ק"ג שבוע חמישי - חצי ק"ג סה"כ 4.7 ק"ג שאלתי היא א. האם מבחינה רפואית דיאטה של שומרי משקל מומלצת? ב. האם קצב הירידה לא איטי מידי? מה הוא קצב ירידה מתאים לאור הנתונים הנ"ל? ג. אני מסיימת את השבוע השישי עם הרגשה שלא ירדתי כלום ואולי אף עליתי במשקל, מה לעשות ?

17/08/2002 | 12:21 | מאת: adi

עינת, אני חברה בקבוצת שומרי משקל . א. כן, הם הכי מומלצים מבחינה בריאותית למי שלא רוצה דיאטנית. ב. קצב הירידה הוא מצויין.[ ג. אולי באמת נתקעת אבל מי שקובע זה המשקל. תמשיכי! עדי

18/08/2002 | 09:46 | מאת: ליטל להב

הי עינת. קודם כל הרשי לי לומר לך כי החלטתך לבחור בדיאטה מבוקרת הינה החלטה חכמה ונבונה. כשאני מסתכלת על קצב הירידה שתארת, הוא נראה לי בהחלט סביר. בממוצע את יורדת ק"ג 1 לשבוע. תהליך ההרזיה הוא תהליך מורכב,עינת. ישנם תפריטים רבים ושיטות שונות. המשותף לכל דיאטות ההרזיה למיניהן הוא צמצום המסגרת הקלורית. ברוב המקרים ישנה ירידה יפה בהתחלה, מהירה יותר, ולאט לאט הקצב הולך ויורד. ישנו שלב, בו עיקר האנרגיה מופק מרקמת השומן העודפת. זהו השלב המוצלח ביותר מבחינה פזיולוגית, אך מבחינה פסיכולוגית הוא איום, מהסיבה הפשוטה שניתן בשלב הזה לרדת 100-200 גרם בלבד לשבוע. בעיני מבצע הדיאטה השינוי כמעט בלתי נראה לעין. יש המכנים זאת "שלב הפלאטו" כלומר כאילו שהגוף מיוצב על משקלו החדש וממאן לזוז. שוב אני מדגישה, חוסר התזוזה הוא לכאורה בלבד. הבעייה היא בעיקר מורלית. זהו השלב שבו אנשים רבים נשברים וחבל. נראה לי כי את הגעת אליו. מכאן, בעניינך הפרטי, ישנן מספר דרכים לשפר את המצב. א. איני יודעת מה המסגרת הקלורית שקיבלת. האם ניתן לצמצמה? (לא לבד!!!) ב. האם את מבצעת פעילות גופנית? אם לא, זה הזמן להתחיל, ואם כן זה הזמן לתגבר. ג. שילוב שתי האופציות הנ"ל. בכל מקרה אני רוצה לחזק את ידייך. נכון שהדרך שבה בחרת היא הדרך הקשה יותר, שלצערי רוב האנשים אינם בוחרים בה. יחד עם זאת, תאמיני לי, התוצאות שתשיגי בצורה שכזו יוכיחו לדעתי את עצמן, הרבה יותר טוב, במבחן הזמן. בברכה-ליטל

מנהלי פורום תזונה קלינית