טיול ארוך

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

14/08/2002 | 15:22 | מאת: גלית

אני נמצאת בשלבים ראשונים של תכנון מסע שייצא לפועל בעוד שנה בערך, מסע של 3 חודשים בניו-זילנד. הרעיון הוא טיול בשממה עם כניסה לאזורים מיושבים כל 3 שבועות בממוצא בשביל הספקה. איננו לוקחים איתנו כלי רכב - ז"א את כל הצידה שנקח נצתרך לסחוב. הרעיון המקורי הינו שנצתייד באורז, פירות יבשים, גבינה צהובה וחבילות של וויטמינים (כולנו צמחוניים). מהי דעתך על ההספקה הדרושה? תודה רבה גלית

גלית שלום! קודם כל אני מאחלת לכם הצלחה והנאה בטיול. לפי דעתי התפריט המצומצם שתארת יכסה את הצרכים הבסיסיים והשלמת הויטמינים (רצוי להתייעץ ולקחת פורמולציה מתאימה הכוללת הכל) תשמור אתכם מפני התפתחות חסרים תזונתיים. בשל הצמחונות ולמען הגיוון, אני מציעה לכם להחליף שליש או אפילו חצי מכמות האורז בקטניות (אפשר לגוון - מכל סוג שהוא), שישפרו את איכות החלבון, הויטמינים והמינרלים וגם יתנו תוספת חשובה של סיבים (לא נעים לסבול מעצירות בשממה...). נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית