ויטמין k

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

14/08/2002 | 00:18 | מאת: גלי

ויטמין k הוא אשלגן או שבמקרה יש להם את אותו הסימון ? באיזה מאכלים יש ויטמין k ? תודה מראש

14/08/2002 | 07:58 | מאת: נגה זיו

גלי שלום, ויטמין K אינו אשלגן. אשלגן מסומן באות הלטינית K. ויטמין K משתתף בתהליכי קרישת הדם, אנשים המטופלים בתרופות נוגדות קרישה צריכים לשים לב לרמות ויטמין K אותן הם צורכים. מזונות עשירים בויטמין K : תה ירוק, שמן סויה, כבד בקר, כבד עוף, דגים משומרים בשמן, ירקות ירוקים (ברוקולי, כרוב ירוק ולבן, חסה, תרד,כרוב ניצנים, במיה), קטניות- גרגרי חומוס, עדשים, אפונה, פולי סויה (ומזונות על בסיס סויה). בברכה, נגה.

מנהלי פורום תזונה קלינית