חומץ בן יין

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

13/08/2002 | 14:22 | מאת: מאיה

שלום, קודם כל - תודה על התשובות הטובות שאת נותנת. אני בהריון - ורציתי לדעת אם מותר לאכול חומץ בן יין (בסלט או בבישול). מה זה בדיוק "בן יין" - והאם מותר בהריון (עקב האיסור על יין)? וגם - לפני כמה ימים כתבת שרצוי להימנע מתוספות מזון או משהו כזה בעת ההריון? למה בדיוק כוונתך? ועוד - שוקו - מותר??? אני כ"כ אוהבת מתוק... תודה!

מאיה שלום! אין כל בעיה להשתמש בחומץ באופן כללי. הביטוי "בן-יין" מתייחס לכך שחומץ זה עשוי מענבים (ולא למשל מתפוחים). האיסור על יין מתייחס בעצם לאיסור על שתיית אלכוהול במהלך ההריון. הכוונה הייתה לתוספי מזון (ויטמינים או כמוסות של צמחי מרפא שונים). חלקם במינונים מסויימים עלולים להיות מזיקים לעובר ולכן חובה להתייעץ עם הרופא המטפל במידה ונוטלים תוספים כאלו. שוקו את יכולה להמשיך לשתות ללא חשש... אולי כדאי לך לקנות ספר או לגלוש לאתרים מתאימים באינטרנט וללמוד קצת על תקופת ההריון. זה וודאי יענה לך על שאלות רבות. נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית