קלייה וחמצון
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
דנה שלום, האם ויטמינים/מינרלים יכולים להתחמצן? וספציפית, האם ויטמינים/מינרלים, או ערכים תזונתיים אחרים, הנמצאים בקפה -מתחמצנים כתוצאה מקלייתו (בדומה לשומנים הנמצאים בבוטנים, המתחמצנים כתוצאה מקליית בוטנים)? בברכה, אליהו
לקריאה נוספת והעמקה
שלום אליהו, כמות המינרלים והויטמינים בקפה הינם זניחים, בשל כמותה צריכה, ולא מהווים מקור חשוב לאף אחד מהשניים. מינרלים יכולים לעבור תהליכי חמצון, אך זה בעיקר הויטמינים. שוב, בגלל תרומה נמוכה מראש, לא הייתי מייחסת לכך חשיבות כלשהי. בברכה,דנה