פניה לדאטנית

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

09/08/2002 | 09:24 | מאת: תמרה

אתן מרבות בפורם להפנות לדאטנית קלינית אשר תסייע בהרכבת תפריט מתאים לאדם אם זאת כאשר פונים לקופות החולים מתברר כי צריכה להיות בעיה בריאותית או עודף משקל קיצוני בכדי לקבל את השירות . דיאטה מתאימה הינה אורך חיים ויכולה למנוע בעיות בריאותיות רבות. , מדוע לא מאפשרים את השרות כשרות מונע שכן לא כולנו יכולים להרשות לעצמנו התייעצות באופן פרטי

09/08/2002 | 17:09 | מאת: adi

תמרה, לקופת חולים כללית, אני יודעת שיש שירות של דיאטנית שבאה אל הלקוח. אני חושבת שאם יש לך ביטוח מושלם אז זה יחסית זול. עדי

תמרה שלום! מדינתנו הקטנה מתיימרת להיות מדינת רווחה (ייתכן שהיא אכן כזו בתחומים מסויימים) אך ככל שזה נוגע לשרותים פרא-רפואיים מסויימים, כנראה שעדיין לא. לכן, קודם כל אומר לך ששאלתך צריכה להיות מופנית לקופות החולים עצמן, או למי שקובע את הרכב סל הבריאות הבסיסי. ייעוץ אישי פרטי אכן יקר (כמו בכל תחום טיפולי אחר...) אך קיימות אפשרויות ביניים לא רעות וגם לא כ"כ יקרות. לקופות החולים יש שרות אישי בתשלום נוסף אשר בסה"כ משתלם כלכלית לעומת היעוץ הפרטי. אני מסכימה לחלוטין עם קביעתך לגבי מניעת מחלות באמצעות תזונה בריאה כאורח חיים. כשרות לציבור, משרד הבריאות אכן מנסה לקדם נושא זה דרך קמפיינים שונים. אני שלוחת לך קישור לאתר שלהם: http://www.health.gov.il/units/eduction/index_tzunamazon.htm נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית