כאבים בלתי מוסברים בקיבה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

06/08/2002 | 09:25 | מאת: אושרית

בוקר טוב בעיתי מתפרשת על מס' שנים.אני בת 22, בגיל 15/16 עשיתי דיאטה בעזרתה של דיטאנית מקופ"ח, דיאטה שנמשכה שנתיים לערך,ללא סטיות מיוחדות מהתפריט ומהקו שאני והדיאטנית הצבנו לי. בתק' שלאחר סיום התיכון לא ממש הקפדתי על הדיאטה והבחנתי בהתקפים באזור הקיבה,מעין כיווץ חזק של אזור הבטן העליון , חוזרים ונשנים אחת לחודש, כאבים שמתרחשים בעיקר בלילה הם מגיעים ללא התראה מוקדמת ונמשכים עד הערב למחרת, אני נמנעת מלקחת כדורים וגם כאשר אני לוקחת הם לא עוזרים {תלוי בעוצמת הכאב}, בשנה האחרונה פניתי לרופאת משפחה ששלחה אותי לערוך בדיקות דם, אולטראסאונד, וצילום קיבה/ושת כל הבדיקות לא העלו שום דבר, ואני עדיין סובלת,לאחרונה התחלתי לקחת את עצמי בידים והתחלתי לשמור ולא לאכול כל דבר, הכאבים עדיין נמצאים, שאלתי היא מנין יכולים לנבוע הכאבים הללו, האם יש לי משהו בקיבה שלא התגלה בבדיקות, למי ניתן לפנות עם בעיה זו מלבד מרופא המשפ'??? אשמח עד מאוד אם תעזרו לי להגיע לפתרון.

07/08/2002 | 11:30 | מאת: דנה ויינר

אושרית שלום, הבדיקות שעברת לא פוסלות סיבות אחרות לכאבי הבטן. המלצתי כי תגשי בשלב הראשון לרופא גסטרואנטרולוג המתמחה במערכת העיכול. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית