מלטילול

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

25/01/2010 | 21:30 | מאת: חנה

האם הממתיק מלטילול מתאים לחולי סוכרת? שמעתי שהוא יכול לגרום להצטברות חומצה לאקטית. האם מלטילול עלול להיות בעייתי במקרה של אי ספיקת כליות או נטיה לדלקות לבלב? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה
27/01/2010 | 09:47 | מאת: דנה ויינר

שלום חנה, ארגוני הסוכרת העולמיים לא ממליצים על מלטיטול בדומה לתחליפי סוכר אחרים, הואיל וצריכה מוגברת ממנו תורמת לערך קלורי, הוא אינו אפסי, יכולה להיות לו תרומה לעלית הסוכר בדם, ולכן יש לקחת אותו בחשבון מסך כל הפחמימות המותרות ביום. היתרון שלו שאינו פוגע בבריאות השן,אך לא מיועד לבישול ובמינונים גבוהים יכול לגרום לגזים ושלשולים. לא מצאתי מידע לגבי הצטברות חומצה לקטית והקשר למלטיטול וכן לא מצאתי מידע לגביו בנוגע לאי ספיקת כליות או מחלות אחרות. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית