תפקוד הקיבה בלילה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

03/08/2002 | 13:50 | מאת: תמר

היי האם זה נכון שבלילה הפעילות של הקיבה איטית יותר ושבעצם אלו השעות שהקיבה מחליפה את הרירית או המה שזה לא יהיה? אשמח לקבל איזשהו הסבר על השעות שבהן לא כדאי להכביד על הקיבה מאחר ואני סובלת מאוד ממערכת העיכול העליונה(אולקוס ריפלוקס). תודה תמר

תמר שלום רב, יש בעצם שני נושאים בתוך השאלה שלך: 1. לשאלתך הכללית - לגוף יש מחזוריות של הפרשות של הורמונים וזה כולל הורמונים הקשורים לעיכול ואכילה (אינסולין למשל נמצא בשיא בשעות הצהרים) ולכן באמת אנחנו אמורים לאכול בעיקר בשעות היום. במעבדת שינה מתנהלים מחקרים המיועדים לברר מה ההשפעה של הזנה בלילה (עובדי משמרות, מטופלים כרוניים וכיו"ב) 2. לשאלה הספציפית שלך כסובלת מרפלוקס - אינני יודעת היכן ואיך את מטופלת, אבל חשוב מאוד למנוע כמה שניתן את תופעות הרפלוקס, היות והחומצה שעולה לושט מהקיבה מזיקה ביותר לרירית שם שאינה מותאמת לכך. שכיבה לאחר ארוחה גדולה בהחלט מחמירה התופעה (במיוחד אם זו הייתה ארוחה כבדה, עם תכולת שומן גבוהה, או קפה בסיומה, או שוקולד וכיו"ב) מומלץ לאנשים עם הבעיה הזו לא לאכול כשעתיים שלוש לפני השינה.

מנהלי פורום תזונה קלינית