העלאת רמת ההמוגלובין בעזרת תזונה נכונה
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
עברתי קולונוסקופיה והסרת פוליפים ללא הפסקה בנטילת אספירין (לפי הוראות מכון גסטרו). לאחר 8 ימים היה לי שטף דם בקולון. אושפזתי, ההמוגלובין ירד ל-8.9 . קיבלתי 2 מנות דם ושוחררתי עם המוגלובין 12.8 . המלצת בית החולים: מתן תכשיר ברזל. המלצת רופא המשפחה: תזונה נכונה ללא תכשיר ברזל.תזונה נכונה: בשר הודו ועדשים. מה דעתכן? האם ישנם מזונות נוספים עתירי ברזל? בתודה ובברכה, עמוס
לקריאה נוספת והעמקה
שלום עמוס, עליך להשמע להמלצת בית החולים, הואיל ואבדת כמות משמעותית של דם בעבקות הבדיקה, והעלאת הברזל דרך מזון תקח יותר זמן מאשר עם תוסף. כמובן שחשוב להוסיף גם מהמזון כגון כבד, בקר רזה, הודו, דגני בוקר. קטניות אמנם עשירות בברזל אך הספיגה נמוכה. מתן תכשיר הברזל הוא עד שההמוגלובין יעלה. בברכה,דנה