סוגי שמנים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

12/01/2010 | 13:14 | מאת: טל

שלום רב, אני משתמשת בשמן זית לסלטים ולטיגון ואפיה בשמן קנולה. כאשר אני נדרשת לשמן רגיל בסלט אני משתמשת בשמן תירס. לאחרונה שמעתי ששמן קנולה כבר לא בריא כמו שחשבו ושמן תירס בכלל מסוכן. האם יש בכך אמת. אשמח אם תוכלו לעשות קצת סדר בשמנים הקיימים לרבות שמן חמניות. בתודה ובברכה טל

לקריאה נוספת והעמקה
12/01/2010 | 18:02 | מאת: דנה ויינר

שלום טל, מכל השמנים, שמן זית נחשב למזין ביותר. ניתן להשתמש בו לבישול ואפיה, כמו כן כשמן טרי לסלט. שמן תירס אינו נחשב למזין במיוחד, אך בכמות קטנה ליממה (עד כף) אינו נחשב למזיק. שמן קנולה,עדיין נחשב לשמן מזין בשל הרכב חומצות השומן שבו, חד בלתי רוויות. נכון שזהו אינו שמן בצורתו הטבעית, אך ארגוני בריאות עולמיים עדיין מגדירים אותו כמומלץ לשימוש. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית