לחם

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

11/01/2010 | 12:29 | מאת: גדעון

האם בלחם רגיל יש גם חיטה וגם גלוטן? האם חולי צאלייק רגישים לגלוטן? האם ישנם אנשים שלא רגישים לגלוטן אבל רגישים לחיטה? ואם כן איזה לחם את ממליצה? מאורז? האם ישנו כזה קמח אורז? ואיפוא משיגים? אשמח לתשובה

לקריאה נוספת והעמקה
12/01/2010 | 18:12 | מאת: דנה ויינר

שלום גדעון, כל לחם העשוי מחיטה, שיפון, שעורה, שבולת שועל וכוסמין מגיל גלוטן. גלוטן הוא חלבון המצוי באופן טבעי בדגנים אלו. חולי צליאק אלרגיים לחלבון הגלוטן הנמצא בדגנים אלו. לא ידוע לי על אנשים אלרגים לחיטה בלבד. אלרגיה מבטאת ברוב כאלרגיה לחלבון כלשהו, במקרה של דגנים הנ"ל לרוב מדובר באלרגיה לגלוטן. בוודאי שיכולות להיות אלרגיות נוספות, אך זוהי הידועה ביותר. יכולה להיות רגישות לסיבים או מרכיבים אחרים בלחם. אפשר למצוא לחם ללא גלוטן בחנויות טבע מיוחדות, אפשר גם להכין. אפשר לאכול לחם על בסיס קמח תפוחי אדמה וקמח ללא גלוטן, אפשר פריכיות אורז ועוד. המלצתי, אם אין לך אלרגיה מוכחת לגלוטן, אל תשנה את התפריט מיד, פנה לגסטרואנטרולוג לייעוץ. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית