עודף ויטמין

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

02/08/2002 | 22:58 | מאת: שולה

שלום, לפני כחודשיים עשיתי בדיקת דם (בגלל עייפות וחולשה) ובבדיקה התגלה שיש לי חוסר ברזל (פרטין). רופא המשפחה רשם לי כדורי ברזל לטיפול. בכדורים שאני נוטלת (כדורי ברזל לעיכול קל של אלטמן) יש בנוסף לברזל גם ויטמין B12 וחומצה פולית. הבדיקה שעשיתי לפני כשבוע (על מנת לראות אם יש שיפור בברזל) הראתה שאכן הברזל עלה קצת אך ויטמין ה - B12 שלי עלה ל- 1500 שזה הרבה מעל הממוצע. עוד נתונים שאני רוצה לציין : אני בת 28 לא אוכלת כמעט בכלל בשר וגם עוף / הודו אני לא אוכלת הרבה. שאלתי - האם ערך זה של הויטמין נובע בהכרח מנטילת הכדור או יתכנו סיבות נוספות ? ושאלה נוספת האם זה מסוכן ומה ניתן לעשות על מנת לטפל בזה ? אודה לך על תשובתך המהירה. שולה

03/08/2002 | 11:05 | מאת: דנה ויינר

שולה שלום, אין כיום כל הוכחה לכך כי עודף ויטמין B12 מזיק . ייתכן כי הכדורים אותם את נוטלת מכילים תכולה גבוהה של ויטמין זה ולכן תמיד קיימת אפשרות לעבור לכדורי ברזל ללא תוספות נוספות ולחזור על הבדיקה בעוד מס' חודשים. אמת כי המקור העיקרי ל - B12 הינו בשר אך ניתן למוצאו גם בביצים, דגים , מוצרי חלב וקורנפלקס בכמות לא מבוטלת. לא ידוע לי על סיבות נוספות לרמות גבוהות של ויטמין B12 בדם שמקורו אינו מתוסף מזון, אך הייתי בכל זאת ממליצה לך להפנות שאלה זו להמטולוג. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית