אבקות פרוטאינים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

30/07/2002 | 23:30 | מאת: סשה

האם אבקות החלבון בשביל בניית מסת שריר שמוכרים בכל פינה הן מזיקות או לאו דווקא. אני שותה כף אחת מעורבבת במיץ לאחר כל אימון....האם זה מזיק? Met-rx בתודה מראש

31/07/2002 | 13:31 | מאת: דנה ויינר

משה שלום, אבקות חלבון נועדו בעיקרן לספק חלבון במקרים של חסרים תזונתיים. ניצולן למטרות פיתוח שריר עומד בסימן שאלה, הואיל ובעולם המערבי אנו צורכים די והותר חלבונים מן החי אשר בחלקם אנו משתשמים לבניית שריר ובחלק העודף, לאנרגיה. במידה והנך אוכל באופן מאוזן וצורך מכל אבות המזון, אין כל סיבה ממשית לצרוך אבקות חלבון מעבר לדרוש, כי באלו הגוף ישתמש לניצול אנרגתי ולא לבניית שריר. יש לזכור, כי הכליה הינה אחראית לפינוי פסולת הנוצרת בעקבות פירוק חלבון, צריכה עודפת עלולה להעמיס על הכליה. לשאלתך האם כף אחת ביום מזיקה או לא, לא אוכל לענות תשובה חד משמעית, אך אם חשוב לך לבנות שריר ולשמור על משקל גוף תקין תוך שמירה על הרגלי תזונה נכונים, גש לדיאטנית בקהילה, וזו תוכל להתאים לך תפריט בהתאם לצרכיך הגופניים. בברכה, דנה

01/08/2002 | 00:30 | מאת: טליה

איך אפשר לדעת אם יש מחסור בחלבונים בגוף ?

מנהלי פורום תזונה קלינית