טופו

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

30/07/2002 | 10:41 | מאת: סופיה

אני לא אוכלת מוצרי חלב בגלל רגישות שאלתי היא כמה טופו בבוקר צריך לאכול עם הכריך אם זה טופו גולמי או טופו למריחה והאם אני חייבת לאכול גם יוגורט סויה ביום חוץ מאשר 2 כוסות נס קפה עם חלב סויה להשלמת הסידן תודה

סופיה שלום! אפשר להתייחס לטופו בכמויות שוות ערך למוצר אותו הוא אמור לחקות, כלומר טופו למריחה כמו גבינה למריחה, מעדן טופו כמו מעדן חלב. מבחינת כמעט כל הערכים התזונתיים המוצרים הללו זהים. דבר זה אינו נכון לגבי הסידן. גם אם יש פחות או יותר אותן כמויות בחלב סויה כמו בחלב רגיל, איכות הספיגה של אותו הסידן פחותה ולכן כמות הסידן הזמינה לעצמות נמוכה משמעותית. על כן יש מקום לשקול תוסף סידן בכדור. מינונים יש לקבוע בייעוץ אישי. נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית