נובולק

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

30/07/2002 | 08:00 | מאת: יונה

אם תכשיר זה איננו גורם תלות ועוזר לעצירות אזי מדוע בכלל משתמשים בתכשירים המכילים סנה או בלקסטיבים למיניהם הגורמים תלות? מה ההבדל ומתי משתמשים בהם לעומת נובולקס? (בפורום גסטרו כניראה הפסיקו לענות לתמיד)

יונה שלום! אני חושבת שהתשובה לשאלתך קשורה במקצועיות והתמקצעות. יש סברה רווחת שעצירות היא בעיה קלה אותה פותרים ע"י לקיחת "תרופה" (?) שכל אחד יכול להמליץ עליה - הדודה, האמא, חברים, מכרים, מוכרים בחנות טבע או רוקח. הדרך הנכונה לפעול היא קודם כל לאתר האם הרגלי החיים והתזונה לקויים בתחום זה (חוסר סיבים בתפריט, שתייה בלתי מספקת, חוסר בפעילות גופנית וכדומה). אם כך הוא, הרי שדי במספר הנחיות פשוטות על מנת לשפר המצב. הסיבה לפנות הלאה לרופא (משפחה או אפילו מומחה גסטרו) - אם כל ההרגלים שציינתי מתקיימים ואין שיפור או שיש סיבה אובייקטיבית למה לא ניתן לקיימם. לרופא יש אפשרות לפנות לטיפול תרופתי כזה או אחר לפי שיקול דעתו. כעיקרון, מי שילך בדרך זו, קרוב לוודאי שלא יקבל תכשירים הגורמים לתלות ללא הצדקה. בהערת אגב, מי שכבר משתמש בלקסטיבים, אכן תלוי בהם ושימוש בתכשירים שאינם גורמים לתלות כבר לא יעזור לו לפרוץ את המעגל הזה. לגבי פורום הגסטרו, תשובת מנהל האתר היא כי כעת הפורום אינו פעיל (תוך תקווה שהוא יחזור לפעילות בקרוב). נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית