בצל

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

28/07/2002 | 00:38 | מאת: מיה

רציתי לדעת האם בצל רגיל (לבן או סגול) ניכלל בקטגורית הירקות שניתן לאכול ללא הגבלה (כמו שאם הבנתי נכון ניתן לאכול ללא הגבלה עגבניה , מללפון , פלפל) או שמה בצל ניכלל יחד עם גזר בקטגורית הירקות שכן יש לשים לב (יותר פחממתיים או משהו כזה) תודה

לקריאה נוספת והעמקה
28/07/2002 | 07:59 | מאת: דנה ויינר

מיה שלום, ישנם ירקות בהם תכולת הפחמימות גבוהה יותר , לדוגמה : גזר, בצל, שעועית ירוקה, גזר, חציל, דלעת, פלפל אדום, קלורובי ועוד. ככל שתכולת הפחמימות גבוהה יותר כן תכולת הקלוריות גבוהה יותר, אך ההתייחסות הינה יותר רלוונטית למטופלי סוכרת בהם יש הקפדה על תכולת פחמימות בתפריט ופחות במקרים של ירידה במשקל. אין להסיק מכך שיש להפחית בצריכת ירקות אלו, נהפוכו, צריכה מוגברת של ירקות הינה מומלצת בשל צריכת סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים. סה"כ התכולה הקלורית של ירקות תהא זניחה לעומת התכולה הקלורית משאר המזון הנצרך במהלך היום. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית