חבר שמן

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

26/01/2002 | 11:59 | מאת: ליהי

שלום , אני נמצאת בבעיה שקצת מציקה לי ולא נותנת לי מנוח. התחלתי לצאת עם בחור מקסים, כיף לי איתו והכל עשר רק מה יש בעייה קטנה.. הוא שמנמן. הבחור אחרי הורדה של איזה עשרה קילו אבל יש לו עוד עשרה (לפחות) להוריד עוד. אנחנו ממש בתחילתו של הקשר וזה הדבר היחיד שמפריע לי אצלו. אני לא יכולה להימשך למישהו שמן, תמיד נמשכתי לבחורים רזים וקשה לי עם העניין הזה. מצד שני, אני לא רוצה לאבד אותו. האם יש לכן עיצה בשבילי איך לעודד אותו לוותר על הדברים עתירי הקלוריות שהוא נוהג לאכול ועל סגנון האכילה הלא בריא שלו.. ? איך אני משכנעת בחור בן 28 לרדת במשקל מבלי לעורר אצלו כעס על כך..? ובהנחה שהוא יסכים לנסות.. איזה דברים יכולים לעזור לו להפחית במשקל וגם לשמור על התוצאות לאורך זמן..? האם אני יכולה למשל, להתחיל בזה שאני והוא יחד, ננסה להפחית ארבעה קילו בחודש אחד..? (תמיד חלמתי להיפטר מארבעה קילו) האם זו שיטה טובה להתחיל לרזות..? והאם יהיו דברים שהוא יצטרך לוותר עליהם לעד או שזה יהיה מספיק רק להפחית את המינון באכילתם..? ומה עושים עם העובדה שאני והוא אוהבי מסעדות ..? תודה מראש על התשובה .

26/01/2002 | 15:05 | מאת: ליאת

אני לא חושבת שזה צריך להפריע בקשר שלכם. אם הוא הוריד כבר 10 קילו וראה תוצאות, הוא צריך להרגיש נפלא ולהיות מוכן לעוד.

26/01/2002 | 16:03 | מאת: adi

ליהי, לדעתי, חבל!!!!! אל תעירי לו על זה!!! עדי

26/01/2002 | 19:21 | מאת: ליהי

חיכיתי מאד לשמוע את התגובה שלך, משום שאני יודעת שגם את שומרת על משקלך לאחר שהפחתת מספר לא מבוטל של קילוגרמים. למה שאני לא אבקש ממנו להתמיד? זה מגעיל אותי לחשוב על כל "המידלדל" הזה, במיוחד מטריד אותי מה יהיה "במיטה". אני ממש לא רוצה לוותר עליו בגלל הסיבה הזאת ומצד שני לא יכולה להבליג על כך שבמסעדה הוא יושב ואוכל לי סופלה שוקולד אחרי שתי כוסות יין ועוד חושב להזמין קפה עם שוקולד...! דברים שאני בעצמי מקפידה לא להגזים והוא, שכל הזמן צוחק על עצמו שהוא שמן- לא חושב פעמיים אם לאכול או לא... אני ממש אבל ממש אובדת עיצות..:-(

27/01/2002 | 08:51 | מאת: שושי

נתחיל מהסוף, אפשר לאהוב לאכול טוב ולשמור על הגיזרה, צריך רק לאכול במידה מכל דבר. חשוב גם, כמובן, לעסוק בפעילות גופנית. את יכולה לדבר עם החבר שלך על התזונה שלו, בעדינות, למשל, לספר על עצמך ועל הרגלי שמירת המשקל שלו ואז לשאול כיצד הוא שומר והאם הוא מתכוון להמשיך בדיאטה ולהוריד עוד במשקל. אם המשקל העודף מאד מפריע לך, קחי בחשבון שעודף משקל, ביחוד אצל בחור שאוהב לאכול טוב ושיש לו תיאבון בריא, זה משהו שמתמודדים איתו כל החיים ותעשי את השיקול שלך.

ליהי שלום! אני חוששת שהעצות שאת מבקשת הן לא בתחום ההתמחות שלי. דעתי האישית היא שאם האדם שבו מוצא חן בעיניך, את לא צריכה בשלב הזה להתערב. אני לא מאמינה שהיית מסכימה להתערבות כזו או אחרת בעיניינך הפרטיים מצידו. תני לקשר ביניכם להתפתח... נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית