זרעי פשתן

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

08/10/2009 | 08:58 | מאת: צילה

רציתי לשאול, 1) כמה קל' יש בכף מחוקה של זרעי פשתן לא טחונים. 2) כמה כפות של זרעי פשתן צריך לאכול ביום על מנת לקבל את המנ היומית לאומגה 3 3) האם אפשר לאכול את זרעי הפשתן ללא טחינה? בהנחה כי אני אלעס ואלעס אותם טוב טוב ואטחן אותם בשיניים לפני שאבלע. 4) האם כדי שהאומגה 3 מזרעי הפשתן ייספגו טוב צריך לאכול אותם עם עוד מאכלים? ואם כן אז עם מה? בבקשה תענו לי בפרוט על כל שאלה בנפרד ולא על הכל יחד. המון תודה, צילה

לקריאה נוספת והעמקה
08/10/2009 | 16:39 | מאת: דנה ויינר

שלום צילה, 1. בכף זרעי פשתן יש כ- 55 קק"ל. 2. יש לצרוך לפחות 2-3- כפות, וגם אז לא מגיעים למינון, שכן זרעי פשתן לא מכילים את חומצת השומן הנמצאת בדגים, אלא נוצר בגוף מחומצות שומן אומגה 3 שנמצאות בזרעי הפשתן.נכון להיום, אין המלצה לגבי צריכה מומלצת. 3. ההמלצה לטחון, השיניים לא מגיעות לרמת טחינה של מכונה. 4. לא, אין צורך לשלב עם מזון מיוחד. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית