האם להמשיך עם הויטמינים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

23/07/2002 | 13:20 | מאת: מיכל

בני בן שנה, בבדיקת דם שהוא עשה התוצאה הייתה - ההמגלובין של בני הוא 13.5, הוא מקבל כל יום 6 טיפות ברזל ו- 2 טיפות AD, הבעיה היא שהוא עדיין יונק ומסרב לאכול בשר, הוא מסכים לאכול רק מעדני חלב, דניאלה ומעט גרבר פירות, הוא אוכל מעט מאוד בישלולי עם בשר, כלומר תזונתו אל אף מאמצינו לא מלאה. יש לציין שכל הערכים בספירת הדם יצאו בתחום, האם על סמך תוצאות להפסיק לתת לו ברזל ו - AD? לתת לו חלקית? להמשיך לתת לו באותו המינון? מה דעתך? נתונים נוספים על בדיקת הדם - שאלתי רופאים מומחים לנושא, הוספתי גם כאן, לא בטוחה שזה קשור: בדיקת דם + מספרים מוחלטים בני בן שנה ועשה בדיקת דם שגרתית, היו 4 בדיקות שלא יצאו בתחום, יש לציין שכ- 6 ימים לפני בדיקת ם בני קיבל את החיסון המשולש – אדמת, חצבת, חזרת. הבדיקות הם: המטולוגיה – דיפרנציאל הבדיקה % תוצאה טווח תוצאה – מספרים מוחלטים Lymphocytes – 58.8 (67-77) 4.3 (4-13.5) Monocytes - 14 (3-13) 1 (0.6 – 1) Eosinophils - 4.3 (0-3) 0.3 (0.3 – 0.5) Basophils - 1.5 (0-1) 0.1 (0-0.2) מה משמעות התוצאות? מה משמעות האחוזים מחוץ לתחום ומה משמעות המספרים המוחלטים שנמצאים בתחום? האם הדבר מחייב ביקור חוזר אצל הרופא? תודה!!!

מיכל שלום! קודם כל אני שולחת לך פיסקאות נבחרות מהמלצות משרד הבריאות הנוגעות לוטימינים וברזל: "יש לתת תכשיר ויטמין A+D לכל תינוק, יונק ושאינו יונק, החל מתום החודש הראשון ועד תום החודש השנים עשר לחיים. המינון היומי המומלץ הינו 400 יחידות ויטמין D ו – 1000 יחידות ויטמין A. יש לתת לכל תינוק מתום החודש הרביעי עד תום החודש השניים עשר לחייו, תוסף ברזל. מינון התוסף יהיה: 7 מ"ג ליממה עד תום החודש השישי ו15- מ"ג ביממה מתחילת החודש השביעי ועד תום החודש השניים עשר לחיים. כל זה ללא קשר לרמת ההמוגלובין שבדמו ולרמות הברזל בתפריטו (מניעה ראשונית של חסר ברזל). כדי למנוע מחסור בברזל, מומלץ להגיש לתינוק מתום החודש השישי מזונות המכילים ברזל זמין (כמו בשר או דגניים מועשרים בברזל זמין) כמזונות ראשונים. לאחר גיל שנה, אם הפעוט אוכל מזון מגוון ועשיר בברזל, ניתן להוסיף חלב פרה לתפריט. קיימים בשוק תמ"ל מועשרים בברזל וסידן, המיועדים לפעוטות. תמ"ל אלה מהווים מקור טוב יותר לברזל מחלב פרה." כפי שאת מבינה, בעיקרון זהו הזמן להפסיק מתן ברזל ותוספת הויטמינים. לדעתי את לא צריכה להיות מודאגת ממחסור A+D . השאלה הגדולה היא לגבי הברזל. צריך לדעתי להשקיע מאמץ בלימוד הילד לאכול מזונות העשירים באופן טבעי בברזל (כמו בשר, דגים, ביצים מוצרי חלב וקטניות), וכן מזונות המועשרים באופן מלאכותי בברזל (כמו תכשירי מזון לתינוקות ודייסות קורנפלור ודגנים). אפשר בסיוע דיאטנית להעריך לאיזה כמויות מגיעים ביום ואז, אם עדיין חסר, להתייעץ עם הרופא לגבי המשך מתן תוסף במינונים אשר הוא יקבע. בכל מקרה, אני ממליצה לך בחום להכנס לאתר של משרד הבריאות ולקבל קצת טיפים איך ניתן לקדם מעבר למזונות מוצקים ואולי עוד נושאים שמעניינים אותך: www.health.gov.il/public/baby/feed נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית