מוצרי חלב

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

23/07/2002 | 11:08 | מאת: שולה

אמרו לי שאני רגישה ללקטוז תוך כמה זמן יעלמו לי הסיפטומים והבטן תחזור למצבה הנורמלי ללא גזים ונפיחויות והאם רגישות זו היא לתמיד

23/07/2002 | 13:18 | מאת: דנה ויינר

שולה שלום, רגישות ללקטוז נובעת ממחסור באנזים הנמצא במערכת העיכול הנקרא לקטאז. תפקידו של האנזים לפרק את הלקטוז ( סוכר החלב ) לגלוקוז וזה נספג במערכת העיכול. כאשר אין פירוק לרוב מרגישים נפיחות, גזים ולעיתים שלשולים. כאשר אנו מורידים את צריכת הלקטוז בתפריט למינימום האפשרי והמותאם לרגישותך ייתכן וזה יהא עניין של ימים עד שתעבורנה התחושות שתארת, אך הדבר משתנה מאדם לאדם בהתאם לרגישות ולאורך זמן החשיפה למוצרי חלב. רגישות יכולה לנבוע בעקבות מחלה חריפה במערכת העיכול או בעיה כרונית, לכן קיימת אפשרות כי הרגישות תהא לתמיד. המלצתי, גשי לדיאטנית וזו תוכל להתאים לך תפריט דל לקטוז וביחד תגיעו לכמויות מוצרי החלב הדלים בלקטוז אותם תוכלי לצרוך מהלך היום, כמו כן זו תלמד אותך על מוצרי חלב דלים בלקטוז, על מזונות מיוחדים ועל טיפול תרופתי/טבעי ( מתן האנזים עצמו ) במקרה הצורך. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית