ציפורניים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

23/07/2002 | 00:52 | מאת: רותם

על איזה חסרים תזונתיים יכולים להצביע פסי רוחב לבנים על הציפורניים ? איך ניתן להשלים חסרים אלה ?

23/07/2002 | 09:51 | מאת: דנה ויינר

רותם שלום, לרוב פסי רוחב לבנים על הציפורניים מעידים על מחסור באבץ ולעיתים גם בחלבון. מקורות מזון לאבץ הינם בעיקר מן החי, בשר, דגים, ביצה, מוצרי חלב. ניתן למצוא אבץ גם בקטניות ובדגנים מלאים, אך זמינותם לגוף נמוכה מזו שמקורה במוצרי מזון מן החי. במידה ואינך צורכת מן המזונות הללו יש לשקול תוסף אבץ, אך לשם כך עליך להתייעץ עם דיאטנית קלינית ו/או רופא. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית