ויטמין B12
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
איך זה יכול להיות שתרנגולות או פרות מקבלות ויטמין B12 מהאוכל הצמחוני שהן אוכלות ואילו בני אדם יכולים לקבל ויטמין B12 רק מבשר או מזון מהחי?
מירי שלום, ההגדרה הפשוטה של ויטמין היא חומר אשר איננו מסוגלים לייצרו או לסנטזו בגופינו ועלינו לקבלו מן המזון. ההגדרה אינה מתייחסת במלואה לבעלי חיים, הואיל ואנו שונים מהם, לדוגמה, ויטמין C הינו הכרחי לקיומינו הואיל ואיננו מסוגלים לייצרו אלא רק לקבלו מן המזון, בעוד ישנן חיות מסויימות המוסגלות לייצרו מחומרים שהן מקבלות במזונן. הדבר דומה לגבי הויטמין B12 , אנו איננו מסוגלים לייצרו במינון המספק את צרכינו ( ישנם חיידקים במערכת העיכול שמייצרים בכמות ככל הנראה לא מספקת ) ולכן עלינו לצרוךמוצרים המכילים B12 . עופות ובקר שונים מבני האדם במובנים רבים ( לדוגמה במבנה מערכת העיכול ) בכך שהן מסוגלות ליצור את החומר B12 מן המזון אותו אוכלות, אך במזונן אין B12. עבור החיות B12 אינו ויטמין. בברכה, דנה
תודה על התשובה אבל לא הבנתי איך החיות מייצרות ויטמינים ואנחנו לא?