ירקות כבושים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

22/07/2002 | 13:45 | מאת: לילך

שלום. ראיתי שנכתב שירקות ניתן לאכול ללא הגבלה.. האם הדבר נכון גם לירקות כבושים (כמו מלפפונים , כרוב כבוש או פלפל חריף כבוש) ? כי לאחר הכבישה הם מצטמקים (כך נראה לי - אלה אם כן מדובר בזן שונה של ירקות שהוא מראש קטן כזה) ואז בעצם אוכלים כמות הרבה הרבה יותר גדולה בלי להרגיש - לכן האם זה עדיין תקף - אכילת ירקות ללא הגבלה (אם ביכלל הדבר מיתיחס גם לירקות כבושים) (אין השאלה מיתיחסת לכמות המלח שבירקות והסיכון אם קיים מכך אלא רק לכמות הקלוריות ומהבחינה הזו האם ניתן לאכול אותם ללא הגבלה כמו ירקות רגילים - שוב בהנחה שאין בעיה של מלח וכ"ו)

לילך שלום! אם אין בעיה של מלח כפי שציינת, והירקות לא משומרים גם בתוספת שמן, אז אין בעיה לאכול כמה שרוצים. נועה

22/07/2002 | 17:01 | מאת: לילך

תודה רבה על התשובה

מנהלי פורום תזונה קלינית