ירקות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

22/07/2002 | 10:43 | מאת: לילי

האם יתכן תופעה כזו שאחרי אכילת מלפפון/עגבניה/חסה/פירות אפילו אם אני מקלפת את הקליפה הבטן מתנפחת הרבה,כלומר האם יתכן שהגוף שלי לא מעכל סיבים ואני צריכה להוריד אותם לחלוטין. ואם כן האם כדאי לקחת כדורים עם סיבים ולהוריד את הירקות והפירות לחלוטין?

לילי שלום! א. סיבים (מכל סוג שהוא ומכל מקור שהוא) אינם מתעכלים, לא רק בגופך אלא בגופם של כל האנשים. ב. אם יש לך תגובה לא טובה לסיבים, סביר שהיא תתבטא גם בשימוש בכדורים או אבקות. ג. ההחלטה להוריד פירות וירקות היא "כבדה" בגלל החוסרים התזונתיים שהיא עלולה לגרום. רצוי לעשות זאת בייעוץ רפואי/דיאטטי ולא על דעת עצמך. המלצתי לך, לפנות בשאלה לרופא גסרואנטרולוג לגבי התופעות מהן את סובלת ולנהוג בהתאם להמלצותיו. ייתכן ויהיה מקום כהמשך טיפול לפנות לדיאטנית. נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית