לדיאטנית

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

22/07/2002 | 09:06 | מאת: רן

הייתי רוצה לדעת האם יש קשר בין כמות הקלוריות שהגוף סופג מן המזון הנצרך לבין שילשולים / עצירויות - האם תופעות אלו יכולות ליגרום לכך שנצרוך יותר / פחות קלוריות מאותה כמות מזון? או שמה תופעות אלו רק משפיעות על קצב פינוי "הפסולת" שנשארת מן המזון הנצרך ללא קשר לכמות הקלוריות שהגוף ספג ממנו? ובהקשר לזה על מה בעצם מתבססות כל דיאטות התה הטיבטי ושו"ת למניהם שבעצם גורמות לשילשולים?

22/07/2002 | 13:25 | מאת: ליטל להב

שלום רן השפעת המזון על תנועת המעיים, היא בעיקר דרך תכולת המזון והרכבו. נכון יהיה לומר כי במקרים מסוימים, חשובה הצפיפות הקלורית (כלומר, מספר הקלוריות פר נפח הזנה), אך לרוב מדובר במצבים מיוחדים. הרכב המזון חשוב גם לענין אחר והוא קצב ההתפנות מהקיבה. כמו כן כפי שאמרתי גורמים הקשורים להרכב התזונתי, ישפיעו על תנועת המעי, למשל סיבים תזונתיים. כמות הקלוריות אינה הגורם החשוב. לשאלתך השניה. בתה טיבטי, ומוצרים דומים, ישנה התיחסות לגורמים צמחיים המצויים בתמצית התה, אשר מסוגלים לגרום לתנועת מעי מהירה יותר, או לגרום לתנועה של נוזלים אל תוך חלל המעי ובכך לגרום לשלשול. המוצרים השונים מכילים חומרים שונים הפועלים במנגנונים שונים. המשותף לכולם מבחינתי הוא,שהם אינם מומלצים כאמצעי דיאטטי. בברכה- ליטל

22/07/2002 | 13:39 | מאת: רן

לא הבנתי את התשובה או שהשאלה לא הובנה כראוי שאלתי התיחסה להאם תדירות היציאות ובפרט מצבי שילשול / עצירות משפיעים על כמות הקלוריות הנספגת בגוף מן המזון שנאכל או שאין כלל קשר ותמיד תספג אותה כמות קלוריות ומה שיוצא זה תמיד ה"פסולת" ובהתאם לאופי אותו מזון כך תשתנה תדירות יציאת אותה פסולת?? (עיקר השאלה מיתיחס לכמות הקולוריות מהאוכל ואם יש קשר לתדירות יציאות- ובהקשר זה גם לדיאטות בתה למיניהם) תודה

מנהלי פורום תזונה קלינית