אולקוס ומוצרים חומציים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

20/07/2002 | 22:26 | מאת: גלי

שלום אני חולת אולקוס ודלקת בקיבה ובתרסריון(אגב,יש הבדל בן השניים מבחינת תסמינים?).אני נמנעת מדברי מאכל שומניים מתובלים וחומציים.אבל אשמח לקבל כל מידע לגבי פירות וירקות הידועים כחומציים.למשל סלק אדום מבושלהאם הוא חומצי?או שומר? בנוסף אני סובלת מעצירויות בין היתר כי אני "מפחדת"לאכול מוצרי ירקות ופירות כי רובם חומציים(כמו עגבניות פרי הדר וכ...)אשמח לכל רשימה גם אם חלקית לדברים שרצוי להימנע מהם. תודה גלי

גלי שלום! ראשית עלי להסביר כי לנטייה הרווחת להוריד מאכלים חומציים, אין הצדקה פיזיולוגית. החומציות בקיבה עולה פי כמה על החומציות במזון כך שלא אמורה להיות השפעה למאכלים אלה על האזור הפגוע בקיבה. עם זאת, אנו יודעים מדיווחים של פציינטים, כי יש מזונות ספציפיים הגורמים להם לכאבים ותחושות קשות בעוד מאכלים אחרים אינם מפריעים כלל. על כן ההמלצות במצבים כאלו הן להמנע ככל האפשר ממזונות שאת יודעת שגורמים לך לכאב או צריבה. אם כמות ואיכות המזונות שאת מורידה מהתפריט היא גדולה, כדאי לפנות לדיאטנית שתבנה לך תפריט עם מזונות חליפיים מבחינה תזונתית. את שאלותייך לגבי תסמינים אני מציעה להפנות לפורום גסטרואנטרולוגיה באתר זה. ההמלצות לגבי עצירות: א. תחזרי לאכול ירקות ופירות בהתאם להמלצותי ב. תוספת סיבים מדגנים מלאים וקטניות ג. שתייה מרובה ד. פעילות גופנית נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית