ירידה במשקל

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

19/07/2002 | 00:11 | מאת: שירה

ירדתי במשך כחצי שנה 20 ק"ג אולם בחודש האחרון לא כל כך הולך לי....(מעין משבר וגם נתקעתי). רציתי לשאול האם לאחר זמן מסויים יש צורך בלהוריד את כמות הקלוריות הנאכלת ביום מאחר שהגוף כבר התרגל ולא שורף יותר. מה עושים כשנתקעים. נכון לעכשיו אני משתדלת לאכול כ- 1500-1800 קלוריות ליום ושוקלת 96 ק"ג

19/07/2002 | 22:29 | מאת: adi

שירה, סבבה על הירידה במשקל!!! כן, צריך מידי פעם לעשות הערכת כמות הקלוריות. חוץ מזה, תחשבי כל פעם שקשה לך, על המחמאות!!!! עדי (מניסיון)

21/07/2002 | 12:54 | מאת: ליטל להב

הי שירה לא ציינת מה גובהך כך שאין לי אפשרות לחשב BMI. הדבר חשוב על מנת לדעת באיזה מצב את נמצאת ועד כמה את קרובה לטווח המשקלי הרצוי שלך. לשאלתך, לאורך זמן ישנו תהליך של התייעלות מטבולית. התהליך קורה בד"כ אחרי 6 שבועות של מסגרת קלורית קבועה. דיאטות בהחלט יכולות להתקע. הגוף לא ממהר להפטר מעודפי האנרגיה, בעיקר אם הדיאטה היתה דלה מאוד בקלוריות (פחות מ- 1000-1200 קק"ל ליום). ישנם פתרונות מעשייים להתמודדות עם דיאטה "תקועה". פני לדיאטנית קלינית שתדריך אותך (ואני מצטערת, אבל בכוונה אני לא מפרטת). בברכה- ליטל

מנהלי פורום תזונה קלינית