תחליפי בשר

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

16/07/2002 | 14:58 | מאת: עינת

שלום אני צמחונית מגיל צעיר מאוד ובנוסף לכך אני אוהבת את מוצרי טבעול .לכן תזונתי מורכבת בעיקר ממוצרי טבעול השונים. שמעתי שמוצרי טבעול לא מכילים ערכים תזונתיים גבוהים כמו שנהוג לחשוב ורציתי לדעת אם זה נכון . עינת

עינת שלום! כאשר הצמחונות היא אדוקה ולא אוכלים את כל סוגי הבשר כולל דגים וגם לא מוצרי חלב או ביצים, אז מוצרי טבעול ודומיהם הם תחליף. תחליף נוסף הוא פשוט שילוב של קטניות (שעועית, חומוס, אפונה, עדשים וכן, גם פולי סויה) עם דגנים (חיטה, אורז, תירס). ייתכן ותחליף זה הוא אפילו עדיף כי זה טבעי יותר ולא עבר תהליכי עיבוד תעשייתיים. לגבי איכות הערכים התזונתיים, היא גבוהה יותר במוצרים מן החי מבחינת הרכב החלבון, מבחינת יכולת ספיגת המינרלים (כמו ברזל וסידן) ומבחינת נוכחות ויטמינים חשובים (כמו B12 שלא קיים כלל במוצרים מן הצומח). מי שצמחוני, צריך להיות מאוד מודע להשלכות התזונתיות של אורח חיים זה, לבחור תחליפים נאותים לבשר, לעשות מדי פעם בדיקות ולהשלים חוסרים תזונתיים באמצעות תוספים במידת הצורך. נועה

20/07/2002 | 22:56 | מאת: אלכס

לעינת שלום! אני צמחונית כבר מס' שנים. המלצתי: יש מוצר בחניות שנקרא "קוטלט צמחי" המורכב ירקות וטופו, 90 קלוריות בלבד, המכיל תוספי ברזל וB12. הוא גם טעים מעוד, משביע, וקל להכנה במיקרוגל (3 דקות). ביססתי עליו הרבה דיאטות. המוצר נמכר בסופרים בקופסאות לבנות מוקפאות. תהני.

21/07/2002 | 19:42 | מאת: עינת

תודה

מנהלי פורום תזונה קלינית