ילד שלא אוכל

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

15/07/2002 | 02:49 | מאת: שני

שלום רציתי לדעת מה אפשר לעשות עם ילד בן 8 (גובהו 1.25 ומשקלו 22 ) שלא אוכל כמעט כלום . את רוב סוגי המזון הוא לא אוהב (הוא גם לא מוכן לטעום שום דבר חדש) . הוא מתקיים בעיקר על במבה ושוקו . כשהוא קם בבוקר הוא שותה כוס שוקו ולא אוכל יותר כלום עד הצהריים ,למרות שהוא מוציא בבית הספר המון אנרגיה. בצהריים אם הוא רעב הוא יאכל מעט (2 כפיות תפוח אדמה או קצת מרק ).בערב , במקרה הטוב הוא יאכל כמה זיתים . בין אחר הצהריים ללילה הוא יאכל רק במבה . בגלל שבאופן יחסי במבה זה בריא אז מרשים לו לאכול גם אם הוא לא אכל בארוחות כדי שלא ילך לישון רעב. בנוסף לכך הוא לא מוכן לקחת תוספי מזון- ניסינו את כל הסוגים. איך אפשר לגרום לו לאכול ? איזה נזק יגרם לו אם הוא ימשיך כך ? האם במבה באמת בריאה כמו שאומרים ? תודה מראש שני.

שני שלום! קודם כל תפריט כפי שאת מתארת הוא לא בריא ולא מספק מבחינה תזונתית. חסרים מרכיבים תזונתיים הכרחיים לא רק לקיום אלא בעיקר לגדילה והתפתחות. אם בנך אכן אוכל כך, אפשר לצפות בעיות בגדילה. אבל...משקלו וגובהו תקינים (אין לי מספיק נתונים ליצור עקומת גדילה שתעזור לי להעריך קצב הגדילה שלו לאורך השנים), כך שניתן להניח שכנראה הוא אוכל די צורכו. אני מבינה את דאגתך אבל ככל שתלחיצי את הילד ואת עצמך סביב הנושא, הילד ירגיש בזאת ויכול לשגע אותך עוד תקופה ארוכה. יעוץ חינוכי יוכל לעזור (אבל זו לא התמחותי...). אני הייתי עושה סדר. אם עד היום הוא לא למד לאכול מסודר, כדאי לעשות זאת עכשיו. הגישי ארוחות בשעות קבועות, כמה שיותר בני משפחה סביב השולחן (דוגמא אישית של ההורים חשובה). הרכב הארוחה צריך להיות מגוון ומכל אבות המזון. סכמי עם הבן כאשר מתיישבים לשולחן מה הוא בוחר לאכול (ממבחר גדול סביר שיימצא משהו) ומה הוא טועם לניסיון (בכל פעם משהו). שוקו כקינוח. במבה אחת ביום לאחר ארוחה ולא במקומה. לגבי במבה - הרכבה התזונתי פחות או יותר מאוזן, תכולה של פחמימות חלבונים ושומנים וכן מס' וטימינים. למרות זאת זה הוא אינו אוכל. אף אחד לא חי על במבה, זה פינוק, חטיף, כיבוד. אבא ואמא לא אוכלים במבה לארוחת ערב וכך גם צריכים הילדים. אלו דעותי בנושא, את לא חייבת לקבל אותם. זכותך לטפל בנושא זה כראות עיניך. בהצלחה. נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית