שאלה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

07/06/2009 | 12:48 | מאת: טל

היי אני ספורטאית שומרת על תזונה נכונה,הבנתי ממך ומעוד אנשי מקצוע שגם כאשר שומרים על תזונה נכונה יש לשלב שומנים בתפריט אני בדר"כ נמנעת מלאכול מאכלים הכוללים שמן רק מספר פעמים מועטות בשבוע בבישול יש שימוש בשמן קנולה או זית וגם רק כף אחת,שאלתי היא האם זה בסדר שכך הדבר? ואיך אנ יאמורה לדעת כמה שמן כזה או אחר יספיק לי לגוף כדי שלא יהיה יותר מידיי אלא רק יספק את הכמות המינימלית שבן אדם צריך? אשמח לתשובות תודה

לקריאה נוספת והעמקה
07/06/2009 | 16:17 | מאת: דנה ויינר

שלום טל, החישוב הוא פשוט, 30% מסך הקלוריות צריכים להגיע משומן, לא רק שמן, אלא שומן באופן כללי, גם מגבינות, בשר ועוד.המטרה היא לספק אנרגיה וחומצות שומן חיוניות. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית