פול ושעועית לימה קפוא מול יבש

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

14/07/2002 | 22:07 | מאת: נטע

מה ההבדלים בערכים התזונתיים (פחמימות, חלבונים, ויטמינים ומינרלים וכו') בין פול קפוא (טרי?), לבין פול יבש-מבושל? וכנ"ל מה ההבדל בין שעועית לימה קפואה לשעועית לימה יבשה-מבושלת

15/07/2002 | 07:55 | מאת: fgfgfg

נטע כתב/ה: > > מה ההבדלים בערכים התזונתיים (פחמימות, חלבונים, ויטמינים > ומינרלים וכו') בין פול קפוא (טרי?), לבין פול יבש-מבושל? > וכנ"ל מה ההבדל בין שעועית לימה קפואה לשעועית לימה יבשה-מבושלת fgfgsfg afg af

16/07/2002 | 02:43 | מאת: נטע

מה שבעצם רציתי לשאול זה: אני מעונינת לאכול פול גם כי הוא טעים לי וגם שמעתי כי הוא יכול להעלות את רמות הדופמין בגוף כי הוא מכיל את חומר המוצא l-dopa. כמו שמתואר בלינק המצ"ב. לכן ברצוני לדעת באילו מ-4 סוגי/צורות הפול הבאות יש הכי הרבה l-dopa: פול טרי (שבא קפוא), פול יבש ירוק, פול יבש חום, פול קטן מצרי ? מה שבטוח שבנבטי פול יש הכי הרבה. אך לא הצלחתי להנביט אף פול, זה רק הרקיב? אז היכן משיגים נבטי פול ו/או איך בכל זאת להנביט אותו? סתם דוגמא: http://www.efn.org/~sundance/FavaBean.html כל הצבה של המילים dopamine "fava bean במנוע חיפוש כמו גוגל, יתן על כך הרבה תוצאות.

נטע שלום! לי אין את האנפורמציה אותה את מבקשת. בכל שיטוטייך ברשת לא מצאת את התשובה? נסי את הקישור הבא: http://www.nal.usda.gov/fnic/foodcomp/ נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית