מזון

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

12/07/2002 | 18:53 | מאת: קלין

אני מניקה את ביתי בת 6 חודשים ולפני חודשיים התחלנו בהוספת מוצקים היא מסרבת לאכול ומתנגדת היא לא מוכנה לאבקבוק ומרבת לכפית לאחר כמה כפיות היא נולדה במקל 3350 ושוקלת 6.5 אלו מזונות מומלץ לתת את הפירות היא עוד אוכלת ואת המרק מקיאה . מה אני יכולה לתת שתקבל ללא התנגדות וללא הקאה וכל כמה זמן מומלץ לאכילה ובאיזו כמות? האם 100 מל זה בסדר. כיצד אוכל להגדיל את הקלוריות שלה כדבשביל לעלות את משקלה

קלין שלום! תודה שהפנת שאלך גם לפורום שלנו. עניתי לך בפורום של רפואת ילדים אך אוסיף כמה דברים היות והעלת מספר נושאים נוספים. אין להכריח ילד לאכול. חוויה שלילית עם מזון רק תגרום לבעיות גדולות יותר בעתיד. כפי שציינתי, הגיל המתאים לתחילת מוצקים הוא 6 חודשים אך מלבד הגיל כדאי לחכות להופעת סימני מוכנות מצד התינוק: סימני שולחן - סקרנות והתעניינות שלו במזון של המבוגרים שעל השולחן (מבט, שליחת יד). סימנים גופניים - ראש זקוף, ישיבה יציבה, הושטת יד לצעצוע. סימני פה - פה פתוח, לשון שאינה משתרבבת, מזון הנשאר בפה. בשלב מוקדם זה, המוצקים לא באים להחליף את ארוחות ההנקה ואלו ייפחתו בהדרגה כאשר בתך באמת תעלה כמויות. בשלב זה לא צריך לצפות ממנה ליותר ממספר כפיות. את המזון המוצק יש לתת רק בכפית ובשום פנים ואופן לא בבקבוק. אם גם בתנאים אלה היא ממשיכה להקיא, אז יש להפסיק לתת לה את אותו המזון. אני יוצאת ממנקודת הנחה שהיא מקיאה בגלל צורת המתן או הכמות שאינה מתאימה. אם יש הקאה גם כאשר כל התנאים טובים, צריך לשקול גם סיבות אחרות כמו אלרגיה ומומלץ להתייעץ עם הרופא. בעקרון לא משנה עם איזה סוג מזון מתחילים (פירות, ירקות, תפו"א או עוף), אך צריך לעשות זאת בהדרגתיות, כל פעם מציגים מזון אחד בנפרד וממתינים לראות האם אין תגובה של רגישות אליו (כמו הקאה, שלשול, פריחה וכדומה). נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית