מה לעשות עכשיו

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

11/07/2002 | 21:17 | מאת: זיוה

לאחרונה כמעט ולא אכלתי - ירדתי 5 קילו. מ-78 ל-73. כשחזרתי לאכילה רגילה עליתי 3 קילו ב-10 ימים. והייתי שוב 76 אז החלטתי לרעוב שוב. רעבתי 4 ימים וירדתי קילו וחצי והייתי שוב 74.5 . סה"כ לאחר 2 הסדרות של האי אכילה ירדתי 3.5 קילו. אתמול חזרתי לאכילה רגילה. וכבר על המשקל אני עוד 2 קילו - שוב 76.5. מה לעשות כדי לשמור על המשקל החדש שלי ? ומה לעשות כדי להמשיך לרדת? אני בת 42

11/07/2002 | 23:58 | מאת: adi

זיוה, לא ציינת את גובהך ורצוי (אם זה אפשרי מבחינתך) לעשות כן. חבל לדעתי שאת מענה את גופך כך. מעדי (לא דיאטנית אבל מדברת מניסיון(. עדי

זיוה שלום! מה שאת מתארת היא דוגמא קלאסית לתופעת היו-יו. משקל שמורידים אותו בקלות, מעלים אותו עוד יותר בקלות. רק קצב ירידה במשקל שהוא מתון ביותר (חצי ק"ג בשבוע) יכול להבטיח שהירידה תשמר ותתמיד לאורך זמן. לשם השגת מטרה זו אסור לרעוב! צריך לאכול כמות סבירה והגיונית של מזון אשר מספקת לגוף את כל צרכיו ובמקביל לעשות פעילות גופנית מתונה לפחות 3 פעמים בשבוע. לכן (ותסלחי לי על הבוטות), מה שאת ציכה לעשות עכשיו זה להפסיק לעשות שטויות, להפסיק לגרום לנזקים מיותרים לגוף שלך. קבעי תור לדיאטנית דרך קופ"ח או באופן פרטי והחילי לעשות הדברים בדרך הנכונה והבריאה. נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית