שימוש בשיניים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

10/07/2002 | 22:04 | מאת: אולגה

בני בו שנה וחצי ועדיין אוכל בקבוק חלב במקום אוכל רגיל. במצב שהוא כן לוקח אוכל לפה או שהוא זורק חזרה או שהוא בולע חתיחה בלי ללעוס איך ללמד את הילד ללעוס? כל הארוחו שלו בקבוקי חלב והוא לא מוכן לנסות אוכל אחר הוא לא אוכל לא פירות, לא ירקות, לא בשר. האוכל היחידי שהוא אוכל הוא יוגורט, דייסה, פתוח אדמה או פסטה איך ניתן לעביר אותו לאוכל רגיל

11/07/2002 | 13:07 | מאת: ליטל להב

שלום אולגה אנו בהחלט מצפים לרמה סבירה של יכולת לעיסה ובליעה תקינה בגיל שנה וחצי, כך שאם בנך אינו מסוגל לעשות זאת, ולכן אינו מסוגל לאכול את הדברים שציינת, יתכן שישנה בעיה הדורשת איבחון וטיפול מקצועי. אין ביכולתי לאבחן או לייעץ לך בנושא זה, ולכן הייתי ממליצה לגשת למרכז להתפתחות הילד (קופ"ח), שם ישנם אנשי מקצוע (נוירולוג, מרפאה בעיסוק, קלינאי תקשורת וגם דיאטנית),והם בהחלט יוכלו לאבחן מה הבעיה (אם בכלל), ומה יש לעשות. בברכה- ליטל

מנהלי פורום תזונה קלינית