מכורה לג'אנק פוד???

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

10/07/2002 | 21:54 | מאת: קורין

נראה לי שאני מכורה לג'אנק פוד - אפילו אם התחלתי דיאטה אני בסופו של דבר כמעט כל יום אוכלת רק ג'אנק פוד: פיצות, המבורגרים, לאפות וכו'. זה ממש בלתי נשלט ולא בא לי לאכול אוכל "רגיל". א. האם באמת זו יכולה להיות התמכרות? ב. מה ההסבר לכך? ג. אולי קיים טיפול פסיכולוגי התנהגותי לבעייתי? בתודה רבה קורין

קורין שלום! גם אם זו לא ממש התמכרות, זו בהחלט יכולה להיות התרגלות. כל הרעיון הוא לא לעשות דיאטה אלא להצליח לשנות את ההרגלים - לזנוח את אלו הלא בריאים ולאמץ הרגלי אכילה טובים יותר. בנוסף מומלץ גם לאמץ הרגלי חיים נוספים כמו פעילות גופנית, הפסקת עישון ומציאת תחומי עניין אשר יאפשרו לך לא לחשוב כל היום על הג'אנק פוד. בנוסף לפנייה אישית לדיאטנית אשר תעזור לך לבנות תפריט מאוזן ומותאם לך, בהחלט ניתן לשלב טיפול פסיכולוגי תומך. נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית