בשר כבש וטלה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

10/07/2002 | 15:04 | מאת: רונן

שלום, 2 שאלות בקשר לבשר כבש וטלה - האם יש הבדל משמעותי ביניהם מבחינת תכולת שומן הרווי? וגם - אם איני טועה כבש וטלה אמורים להיות חיות בר. האם זאת אומרת שהם יקבלו פחות אנטיביוטיקה, הורמונים, ודגנים כמזון, או לא בהכרח?

רונן שלום! ההבדל בין כבש לטלה הוא בגיל. טלה הוא כבש צעיר. ההבדל התזונתי בין בע"ח צעירים לבוגרים בד"כ הוא בתכולת שומן מעט גבוהה יותר ושריר פחות מפותח (מה שעושה את הבשר רך יותר). עד כמה שידוע לי, כבשים אינן חיות בר ומגודלות בארץ באחת משתי דרכים: אלו המיועדות לחלב מגודלות בדירים. אלו המיועדות לבשר אומנם רועות בעדרים בשטחים פתוחים אך וודאי מקבלות את הטיפול הוטרינרי הנדרש. בעונה בה אין מרעה הן נמצאות בדיר. רוב הידע שלי בנושא בא מהיותי קיבוצניקית במקור אך איני בקיאה במזון המוגש לכבשים בדיר. צר לי... נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית