שאלה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

09/07/2002 | 08:47 | מאת: דויד

שלום, אני סובל מנטיה לעודף כולסטרול. דיאטנית יעצה לי לאכול פעמיים בשבוע גבינה צהובה. האם העצה נכונה? אם כן - מה ההסבר? אם כן - כמה גבינה צהובה עלי לאכול בכל פעם? תודה.

09/07/2002 | 11:26 | מאת: דנה ויינר

דויד שלום, כאשר אנו מטפלים באנשים עם כולסטרול גבוה אנו ממליצים להגביל צריכת כולסטרול באוכל וצריכת שומן רווי, הנמצא בעיקר בבשר, מוצרי חלב בעלי תכולת שומן גבוהה. ההגבלה המומלצת לכולסטרול היא 200-300 מ"ג כולסטרול ביום. בבפרוסת גבינה צהובה יש כ -25 מ"ג כולסטרול לעומת חלמון הביצה המכיל בממוצע 250 מ"ג כולסטרול. כך שאין כל רע בהמלצתה של הדיאטנית לצרוך מדי פעם גבינה צהובה. כמו כן ניתן לצרוך גבינה צהובה דלת שומן 9% וגם בה אחוז השומן והכולסטרול נמוכים יותר. אנו יודעים היום שלאיזון רמות כולסטרול חשוב יותר סוג השומן המגיע בתפריט מאשר כמות הכולסטרול, הואיל ומרבית הכולסטרול בדמינו נובע מייצור עצמי שחומר הגלם שלו הוא שומן רווי. לפרטים נוספים לחץ על לחצן שאלות נפוצות בנושא תזונה במעלה דף זה, ואתר את התשובות לגבי כולסטרול. בברכה, דנה

09/07/2002 | 14:35 | מאת: דויד

תודה! דויד

מנהלי פורום תזונה קלינית