מה ההבדל בין מוזלי לקוואקר מבחינת תהליך ייצורם?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

07/07/2002 | 17:11 | מאת: נטע

שלום רב, באתר שלהלן מפורטת טבלת המוצרים ותכולת האקרילאמיד שבהם. ראיתי ש Müsli יחסית לא מכיל הרבה, בעוד שQuaker כן. מה ההבדל בין מוזלי לבין קוואקר ? האם תהליך עיבוד הקוואקר כרוך בטמפ' גבוהות ? ושאלה שניה באותו נושא. אני נוהגת לבשל דגנים וקטניות בסיר לחץ. אשמח מאד אם תוכלו להגיד לי לאיזו טמפרטורה מגיע התבשיל? בתודה מראש נטע http://192.71.90.8/engakryltabell.htm

09/07/2002 | 10:25 | מאת: נטע

וכן אחדד את שאלתי השניה- איזו טמפ' שוררת בתוך סיר הלחץ בזמן הבישול? כי קראתי שאקרילאמיד נוצר כאשר עמילנים מחוממים לטמפ' גבוהות (לא יודעת אם הכוונה ל 120 מעלות או 160). אם בסיר לחץ הטמפ' יותר גבוהה מאשר בזמן בישול בסיר רגיל, אולי אאילץ לעבור לבשל בסיר רגיל, למרות שזה הרבה פחות נוח .

נטע שלום! קודם כל תודה על הקישור לאתר השוודי. אם התעמקת בכתוב בו, וודאי הבנת שלמרות חשיבות הנושא, הוא אינו נחקר מספיק על מנת לצאת עם המלצות ברורות לקהל הרחב. לגבי שאלתך על המיזלי והקווקאר - אין לי תשובות לגבי תהליך הייצור כי איני מכירה אותו. אולי אפשר להפנות השאלה לחברות מזון כמו תלמה או נסטלה. לגבי טמפ' הבישול בסיר לחץ - המים מגיעים לרתיחה בטמפ' הנמוכה מ - 100 מעלות צלסיוס בזכות הלחץ השורר בסיר (לא זכורה לי הטמפ' המדוייקת). האם זה מבטיח שהאקריאמיד לא ייווצר? לא יודעת! צריך לשאול את השוודים! נועה

27/07/2002 | 13:02 | מאת: שאול

ל מיטב ידיעתי מוצרי מאפה ולחם עוברים בתהליך האפיה שלהם בתנור טמפ גבוהות בהרבה מ-100 מעלות צלסיוס. ואזי המסקנה בהתאם?

מנהלי פורום תזונה קלינית