לקטוז

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

07/07/2002 | 10:01 | מאת: לי

יש לי אחרי שתית חלב דל לקטוז ,יוגרט וגבינות עזים עדיין תופעות של גזים והתנפחויות בטן האם אני רגישה לחלוטין לכל מוצרי החלב ואם כן אלו מוצרים עתירי סידן אני יכולה לצרוך במקום. (עשיתי את כל הבדיקות ורופא גסטרו לא מצא לי כלום)

07/07/2002 | 14:01 | מאת: דנה ויינר

לי שלום רגישות למוצרי חלב יכולה לנבוע משני מקורות רגישות ללקטוז שהינו סוג של סוכר במוצרי חלב או אלרגיה לחלבון חלב ( נמצא גם בעיזים וגם בפרות ). אמנם רופא הגסטרו לא מצא כלום בבדיקות אך אין זה מוכיח באופן חד משמעי כי לא קיימת רגישות, והעובדה היא כי את מרגישה לא בנוח לאחר אכילת מוצרי חלב גם אלו הדלים בלקטוז. מוצרי דלים בלקטוז אינם נטולי לקטוז וייתכן ואת רגישה יותר. גם גבינת עיזים מכילה לקטוז. מוצרי החלב המכילים הכי פחות לקטוז הם גבינה צהובה, גבינה לבנה/קוט'ג וכן גם יוגורט ביו וכמובן חלב דל לקטוז. על מנת לגלות לאילו מזונות את רגישה יותר ולאלו פחות הייתי ממליצה לך לפנות לדיאטנית בקופת החולים אליה את שייכת בה יהיה אפשרי לנסות באופן מסודר לאילו מזונות את רגישה יותר. כמו כן יש מקום לבדוק אם אין רגישות או אלרגיה לחלבון החלב. מזונות אחרים עשירים בסידן ושאינם מכילים לקטוז הם מוצרי הסויה למיניהם המועשרים בסידן וכן סרדינים או כל דג שנאכל עם עצמותיו.

מנהלי פורום תזונה קלינית