ויטמינים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

22/01/2002 | 20:42 | מאת: מאיה

שלום, אני בת 16 וחצי, ולוקחת ויטמינים מסוגים שונים. הייתי מעוניינת לדעת מתי מומלץ לקחת את הויטמינים, בהתאם לארוחות במהלך היום וכ' חשוב לציין את היותי צמחונית מזה כמה שנים. אני נוטלת complex B (של סולגר), קלטרייט-פלוס (סידן), וויטמין C Bigger (של פלוריש) וכן סרוקסט (30 מ"ג). מהו סוג מזון מומלץ לאכול לפני/אחרי נטילת הויטמינים בכדי שספיגת הויטמינים תיהיה מקסימלית? ומתי מומלץ ליטול כל אחד מהויטמינים הנ"ל, במהלך היום (בוקר, צהריים...)?

22/01/2002 | 22:40 | מאת: טטיאנה

קודם כל כמה שאלות: למה בחורה בגילך נוטלת סידן?? האם נמצא אצלך מחסור בויטמיני בי ? למה את נוטלת אותם? ועכשיו עצות: תבדקי בבדיקת דם פשוטה האם יש לך מחסור ב- בי 12 או חומצה פולית. בדקי אנמיה. כדאי לך לפנות לדיאטנית דרך הקופה שתדריך אותך לגבי תפריט מאוזן. כשלא יודעית איך ןמתי ליטול ויטמינים קוראים את ההוראות שעל הבקבוק.

מאיה שלום, תרשי לי להיות גלויה, מתוך הנחה שאיש אינו יודע מי את. מה שרשמת (כולל הסרוקסט) יכול להתאים למצב של שיקום מהפרעת אכילה. מצד שני אם זה אכן מצבך, הייתי רוצה להאמין שאת נמצאת במעקב כלשהו של צוות רב מקצועי כולל דיאטנית. בכל מקרה היות ויתכן ואני טועה אענה לך בכלליות שויטמינים ומינרלים רבים נספגים ביעילות בסביבה "טבעית" כלומר עם המזון בו הם מצויים ממילא. נכון שאם יש ארוחה מאוד עשירה במרכיב מסויים - למשל סידן, עדיף לקחת את הסידן עם ארוחה אחרת כדי שהסה"כ שיספג יהיה מקסימלי. בנוסף היות ואת צמחונית יתכן ובכלל יש לך חסרים שאינך מכסה (ברזל, B12 וכיו"ב) כמו שענתה לך יפה טטיאנה אולי עדיף שתתיעצי עם דיאטנית בקופת החולים שלך ותראי איזה חסרים יש בתפריט ובבדיקות שלך ואז תקבלי תוכנית בהתאם.

23/01/2002 | 18:41 | מאת: מאיה

שלום לך ד"ר רוזן, כפי ששמת לב בצורה מאוד מדוייקת, אני בתקופה של שיקום לאחר טיפול ארוך בהפרעת אכילה (לא טעית באיבחון לגביי...). את אותם תוספי מזון אני נוטלת בעקבות המלצות של הרופאה המטפלת שלי בעקבות בדיקת דם שערכתי. אומנם, לא עשיתי בדיקה בחודשיים האחרונים אך אשתדל לעשות זאת במהרה. תודה רבה על היעוץ החם ומהירות התשובה, תודה רבה גם לך טטיאניה על תשובתך!

מנהלי פורום תזונה קלינית