קורנפלקס

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

03/07/2002 | 06:55 | מאת: ריימונד

שאלתי נוגעת למידע המתפרסם לאחרונה כי הקורנפלקס הינו גורם לסרטן. האם זה נכון. האם יש הבדל בין זה המיוצר בחו"ל ומיובא לישראל, ובין זה המיוצר בישראל.

03/07/2002 | 12:26 | מאת: דנה ויינר

ריימונד שלום, לאחרונה התגלה במחקרים בשוודיה כי במוצרים פחמימתיים אשר עברו טיגון או אפייה בטמפרטורות גבוהות נוצר חומר הנקרא אקרילאמיד ברמות גבוהות. חומר זה נמצא מסרטן בחולדות אך טרם הוכח בבני אדם. במחקר בחנו כ - 200 מוצרים מקומיים וגילו אקרילאמיד ברמות גבוהות בציפס, חטיפים תפוחי אדמה, קרקרים וכן גם דגני בוקר. לא ידוע באילו סוגים מדובר והאם הם זהים לאלו בישראל. הואיל וטרם הוכח כי החומר מסרטן גם בבני אדם, לא יצאו מסקנות חד משמעיות לגבי מזונות אלו, אך ההמלצה נשארה כפי שהיתה תמיד, לצרוך מגוון מזונות מכל קבוצות המזון, להגביל צריכה של מזונות מטוגנים ועתירי שומן. דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית