פירות קיץ וקרוהן

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

02/07/2002 | 19:59 | מאת: מורן

שלום, אני חולת קרוהן, ורציתי לדעת אם יש מניעה לאכות פירות קיץ מסויימים. אני יודעת לדוגמא שאפרסמונים לא מומלצים אפילו לאדם בריא. בזמן החורף מגוון הפירות שלי כלל בננה ותפוח מקולף בלבד. תודה, מורן

מורן שלום! אמנם הידע שלי בתחום בא יותר מטיפול בילדים חולי קרוהן אך נראה לי שהכללים לגביהם טובים גם לגבייך. בעיקרון, כאשר נמצאים ברמיסיה, אפשר לאכול כמעט ללא הגבלות תזונתיות. אם קיימות הגבלות הרי שהן אישיות וספציפיות, כפועל יוצא של כל חולה ומהלך מחלתו. כאשר נמצאים בהתקף, אזי יש הנחיות תזונתיות ספציפיות, גם אז כל מקרה לגופו. אי לכך, אכילת פירות תלויה בסטטוס המחלה. בכל מקרה, רצוי שכל חולה קרוהן יהיה במעקב כלשהו אצל דיאטנית גם כדי להבטיח מצבו התזונתי התקין בזמן רמיסיה וגם לייעץ לו באופן אישי בזמני התקף. נועה

04/07/2002 | 19:30 | מאת: דליה ודוד הבריאת הטבעית

פרט לפרות חומצתיים

מנהלי פורום תזונה קלינית