על גבינות ועל דגים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

02/07/2002 | 14:06 | מאת: רונית

רציתי לדעת מה ההבדל בין גבינת מוצרלה לגבינה צהובה מבחינת ערכי החלבון והסידן והאם מוצרלה נחשבת לקלה יותר לעיכול. ובענייני דגים, האם יש חומצות שומן מסוג אומגה 3 גם בדגי אמנון או הנסיכה (גם אם קצת) או אך ורק בדגים מהים הצפוני? תודה, רונית.

03/07/2002 | 12:38 | מאת: דנה ויינר

רונית שלום, אין הבדל משמעותי בכמות החלבון והסידן בין שתי הגבינות ( בהתייחס לגבינה צהובה "עמק") אך במוצרלה יש פחות קלוריות ואחוז שומן נמוך יותר ל - 100 גר' מוצר. גבינה פחות שמנה ייתכן ותהא קלה יותר לעיכול, אך אין לכך הוכחה חד משמעית וכן יש מס' רב של גבינות צהובות ומוצרלה ועל כן הכי קל יהיה לקרוא את הרשום בתווית המזון ולהשוות בין הגבינות הרלוונטיות. באשר לדגים, גם באמנון וגם בנסיכת הנילוס יש כמות מסויימת של ח. שומן אומגה 3 אך יחסית לרמות בדגי ים צפוניים היא נמוכה. בברכה, דנה

03/07/2002 | 13:25 | מאת: רונית

עזרת לי מאוד.

מנהלי פורום תזונה קלינית