שמן דג שיבוט

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

02/07/2002 | 13:14 | מאת: מטר

שלום בתי בת 7 חודשים ונמצאת באחוזון 10 (היא נולדה חודש לפני הזמן) נאמר לי שכדאי לתת לה כפית שמן עם האוכל האומנם ? ואיזה שמן כדאי לתת ? האם אפשר לתת שמן של דג קוד (שיבוט) המעושר באומגה 3 ? כמו כן האם מותר לתת לה כבד עוף ? חן חן

שלום לך! לא ציינת אם המשקל שלה מתוקנן לגילה האמיתי (שהוא חצי שנה), שהרי אז משקלה נמצא ב- 25%. בעקרון, אין צורך בכל תוספות מיוחדות אם הילד עולה יפה במשקל ושומר פחות או יותר על אותה עקומת גדילה. אם בתך שומרת על 10% אז אין שום סיבה לדאגה. משמעות אחוזוני הגדילה היא שיש שונות גדולה בין משקלי ואורכי תינוקות וכל עוד נמצאים על אחד מהאחוזונים בעקביות (לא מעליהן ולא מתחתן), משמע המשקל והאורך תקינים. אחוזון 10 אומר ש -90% מהילדים בגיל זה שוקלים יותר מבתך ו -10% שוקלים פחות ממנה ועדיין כולם בטווח התקין. מי המליץ על מתן שמן? מישהו מוסמך שהעריך את גדילתה של בתך או חבר/קרוב משפחה שיעץ לך מניסיונו האישי? מתן שמן אפשרי בהחלט (ואנו משתמשים בשיטה זו לעיתים להעשיר תינוקות שאינם גדלים כיאות) אך רצוי לעשות זאת באמת רק אם הצורך הוא ברור (לא נראה לי שזהו המקרה), ולתת כמויות סבירות. אין לי כל התנגדות למתן שמן המכיל אומגה - 3, להפך. נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית